Organisatie

Geuze lid KNAW-Kunsten

Buitengewoon hoogleraar Adriaan Geuze is gekozen als lid van de Academie van de Kunsten. Hij is de eerste ‘Wageninger’ die die eer te beurt valt.
Roelof Kleis

De Academie van de Kunsten is vorig jaar ingesteld als onderdeel van de KNAW. De academie begon met negentien leden. Samen met Geuze zijn daar nu nog vijftien mensen aan toegevoegd, zodat het geheel uit 35 leden bestaat. Geuze heeft volgens de KNAW ‘de stedenbouw vanuit de landschapsarchitectuur een nieuwe elan gegeven, en die disciplines weer centraal gesteld in het maatschappelijk debat’.

Samen met Geuze zijn onder meer choreograaf Hans van Maanen, de componisten Micha Hamel, Michiel Borstlap en modeontwerpster Iris van Herpen benoemd. De KNAW wil met de nieuwe academie de aloude band tussen kunst en wetenschap herstellen. Voor het lidmaatschap komen kunstenaars in aanmerking uit de letteren, beeldende kunst, vormgeving, architectuur, film, muziek en podiumkunsten in de brede zin van het woord.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.