Organisatie
Onderwijs

Kabinet gaat bezuiniging op universiteit terugdraaien

Het kabinet gaat het groen onderwijs, waaronder Wageningen Universiteit, net zo financieren als het andere onderwijs dat wordt gefinancierd door het onderwijsministerie. Dat zegde premier Rutte vanmiddag toe aan de Tweede Kamer tijdens de algemene beschouwingen.
Albert Sikkema

De Christen-Unie vroeg tijdens de algemene beschouwingen aandacht voor de bezuinigingen op het groene onderwijs. Aanleiding was de klacht van bestuurder Tijs Breukink en daarna de bestuurders van het groene onderwijs dat het ministerie van Economische Zaken de studentengroei in Wageningen niet compenseert met een hogere onderwijsbijdrage.

‘We zijn dit probleem op dit moment aan het oplossen’, zei premier Rutte. Hij zegde toe dat het kabinet met een oplossing komt voor de behandeling van de begroting van Economische Zaken in het parlement.

Naar aanleiding van vragen van D66-leider Pechtold gaf Rutte ook aan dat hij het groen onderwijs bij het ministerie van EZ wil houden. ‘Er zijn honderden goede redenen om het groen onderwijs onder te brengen bij het onderwijsministerie, maar er is één hele goede reden om dat niet te doen: onder EZ is het onderwijs heel succesvol. Ondernemers krijgen nu rechtstreeks toegang tot Wageningen, dat moeten we zo houden.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.