Student

Zonnebloemen guerrilla

Overal in Wageningen komen hun gele koppen tevoorschijn: ongeplande zonnebloemen. Ontsproten uit de zaadjes die in mei door anonieme idealisten werden gezaaid.
Nicolette Meerstadt

Het is een moderne vorm van rebellie tegen het grijze systeem: guerrilla gardening. Stiekem zaadjes zaaien op saaie plekken in de stad om vrolijkheid te verspreiden. Nu, een paar maanden na het zaaien, zijn de resultaten zichtbaar. Voor wie goed kijkt tenminste.

Een bewoner van de Churchillweg is in elk geval blij verrast. ‘Ik woon hier al drie jaar, maar dit heb ik nog nooit gezien’, zegt de bejaarde man. ‘Deze kwam mooi op, ik heb hem steeds water gegeven. Hij had een enorme kop, maar op een ochtend…. paf…. was die er afgesneden.’ Gelukkig voor deze meneer komt er nog een tweede kop aan.

Zonnebloem bewoner2.jpgOp de plek waar vroeger LA13 stond, aan de Lawickse Allee, staan de meeste zonnebloemen. Vlakbij het voormalig hoofdgebouw van de universtiteit. Meer zonnebloemen vind je in het foto-album

. Of fiets lekker een rondje door de stad, daar zijn ze live te bewonderen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.