Student

Nieuwe Idealiskamers in Nudestraat

Studentenhuisvester Idealis wil van het voormalige gebouw van Rijkswaterstaat aan de Nudestraat een studentenhuis maken. Het monumentele pand, op een steenworp afstand van de Markt, biedt ruimte aan 27 studenten.
Linda van der Nat

Als alles goed gaat kunnen er vanaf het nieuwe studiejaar studenten in.Idealis kocht het het voormalige kantoorgebouw recentelijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het stond te koop voor ruim 1,3 miljoen euro. Het gebouw, dat bestaat uit drie geschakelde woonhuizen, kan eenvoudig geschikt gemaakt worden voor studenten; de bestaande kantoortjes worden de kamers. De kamers variëren in grootte van 12 m2 tot 28m2. Op iedere woonlaag komt een gezamenlijke keuken, douches en toiletten.

De kamers zijn bedoeld voor oudere studenten, vertelt Hellen Albers van Idealis. ‘De huidige bewoners van een studentenhuis van Idealis krijgen voorrang. Zij kunnen wooncarrière maken en zorgen zo voor ruimte voor eerstejaars studenten.’

Idealis hoopt deze zomer met de verbouwwerkzaamheden te beginnen. De benodigde vergunningen zijn inmiddels aangevraagd.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.