Organisatie
Economie

Meer werk voor Wageningers

De werkgelegenheid voor afgestudeerde Wageningers trekt aan. Dat lijken we tenminste te mogen concluderen uit de jongste enquête­resultaten van het Wageningen Alumni Network KLV
Rob Goossens

Van de masters die in het najaar van 2013 afstudeerden, had 45 procent een baan op het moment van afstu­deren. Een jaar eerder lag dat ­percentage voor dezelfde periode nog op 40 procent. Silvia Blok van KLV erkent dat de stijging van 5 procent een positief signaal geeft, maar vindt het nog te voorbarig om te concluderen dat de crisis voor Wageningers voorbij is.‘De precieze oorzaak van de ­stijging is niet uit de cijfers af te leiden.’

Opvallend is dat de toename geldt voor een specifieke groep afstudeerders, namelijk degenen die een promotieplek ambiëren. Van deze groep had 58 procent al een baan bij afstuderen: 37 procent een PhD-positie, en 21 procent een andere baan. Vooral in die laatste categorie is het succespercentage hard gestegen. Een goed teken, meent Blok, aangezien dat erop wijst dat de werkgelegenheid niet aan de onderkant, maar aan de bovenkant toeneemt: in het segment van de hoogwaardige banen waarvoor ambitieuze academici gezocht worden. Aan het gemiddelde salaris is dat overigens nog niet te merken. Met 2078 euro bruto per maand ligt dat slechts 5 euro hoger dan een jaar eerder.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.