Smaken van WUR: Aashaalen

Masterstudent Ananya Doraswamy deelt een recept voor een zomers drankje uit India.
Ananya Doraswamy

In Wageningen kom je alle smalen van de wereld tegen. Ananya Doraswamy, masterstudent Communication, Health and Life Sciences en Resource-columnist, deelt een recept voor een zomers drankje uit India.

‘Dit verkoelende zomerdrankje wordt vaak gemaakt in de Manglorean Konkani-gemeenschap in Zuid-India, waar mijn moeders familie vandaan komt. De moeder van een vriendin maakte het pas voor mij toen ik mijn geboorteplaats bezocht, en ik wist meteen dat het ideaal zou zijn voor een warme zomerdag in Wageningen!

Bereidingstijd +- 20 minuten en 1 uur laten rusten

Voor 6 personen

Ingrediënten:

•    1 honingmeloen of cantaloupe

•    jaggerypoeder (Indiaas) of suiker naar smaak

•    nylon poha (Indiaas) of kokosrasp (een paar lepels naar smaak)

•    kokosmelk – ongeveer een half blikje

•    gemalen kardemomzaadjes om af te maken – naar smaak

Bereiding:

•    Snijd de meloen open, schil hem en verwijder de zaadjes;

•    Snijd ong. driekwart van de meloen in stukjes en maal die in een blender tot een grof mengsel;

•    Snijd de rest van de meloen in heel kleine blokjes;

•    Doe het grove mengsel in een kom, voeg de kleine blokjes meloen en de kokosmelk toe. Roer en proef;

•    Als je zoeter lekkerder vindt, voeg dan naar smaak suiker of jaggery toe en roer opnieuw;

•    Voeg vervolgens een lepel nylon poha of kokosrasp toe en roer goed door;

•    Maal de kardemomzaadjes in een vijzel en strooi dit eroverheen;

•    Laat minstens een uur in de koelkast afkoelen (de kokosrasp neemt dan ook het vocht op en wordt zachter).

Opmerkingen:

Meer of minder kokosmelk maakt het drankje meer of minder vloeibaar. Minder vloeibaar is het ook lekker als toetje!

Eet of drink het binnen een dag op; het is niet lang houdbaar

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.