Organisatie
Medewerkers

4G op werktelefoons

Medewerkers van Wageningen UR kunnen sinds woensdag een 4G mobiele dataverbinding gebruiken. Alleen op nieuwere smartphones is deze snellere internetverbinding mogelijk.
Rob Ramaker

In een reactie laat de IT-afdeling weten dat KPN sneller dan verwacht is overgeschakeld. Daarom komt het snellere netwerk voor medewerkers als een verrassing. Een minder fijne verrassing is dat bij sommige gebruikers het mobiele dataverkeer geheel is weggevallen. Dit is op te lossen door smartphones opnieuw op te starten. ‘Over dit probleem’, zegt Marielle Diergaarde, beheerder ICT bij het Facilitair bedrijf, ‘zijn echter maar een paar reacties binnen gekomen.’

4G dataverbindingen zijn in potentie flink sneller dan de bestaande standaarden. KPN, de telecomleverancier van Wageningen UR, geeft aan in principe landelijke dekking te hebben in deze nieuwe standaard. Tegelijk met de overstap wordt de basisdatabundel van Wageningen UR-medewerkers met een smartphone automatisch verhoogd van 250 megabytes per maand naar 500 megabytes per maand; abonnementskosten gaan niet omhoog.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.