Smaken van WUR: Tabouleh

Marc Daniel, masterstudent Forest and Nature Conservation uit Libanon, kookt tabouleh.
Marc Daniel, masterstudent Forest and Nature Conservation

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Marc Daniel, masterstudent Forest and Nature Conservation uit Libanon, deelt een recept voor tabouleh.

Tabouleh

‘Tabouleh is een frisse salade en kan gegeten worden als hoofd- of bijgerecht. Elke Libanees heeft zijn eigen versie van het gerecht. Ik sleutel nog een beetje aan mijn eigen recept. Deze versie lijkt het meest op hoe mijn moeder het altijd maakt en zij maakt de beste. Op plek twee staat de tabouleh die mijn Wageningse half-Libanese kapper maakt. Bij ons thuis serveren we het met wat blaadjes sla ernaast waarin je de tabouleh kunt oprollen als een kleine wrap. Sahtein!’

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram fijne bulgur 
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 6 eetlepels geperst citroensap
  • 50 gram platte peterselie
  • 3 tomaten
  • 2 lenteuitjes
  • 1 witte ui

Bereiding

  1. Meng de olijfolie en het citroensap en voeg hier de bulgur aan toe. Laat dit mengsel staan;
  2. Haal de zaadlijsten uit de tomaten en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg peper en zout toe aan de tomaten;
  3. Snijd de peterselie, de lente-uitjes en de witte ui zo fijn mogelijk;
  4. Meng het bulgurmengsel met de rest van de ingrediënten. Om de salade op smaak te brengen, kun je extra olijfolie of citroensap toevoegen.

Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.