Smaken van WUR: Bacalhau com Grão (Kabeljauw met kikkererwten)

Mariana Custódio, masterstudent Plant Sciences, neemt ons mee naar Portugal.
Mariana Custódio masterstudent Plant Sciences uit Portugal

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Mariana Custódio (22), masterstudent Plant Sciences, neemt ons mee naar Portugal.

‘Mijn ouders maakten deze salade tijdens vakanties in het zuiden van Portugal. Het is een licht en smaakvol gerecht en herinnert mij altijd aan warme dagen. Het is makkelijk te maken en ook makkelijk mee te nemen naar de campus. Ik eet het graag als ik een opkikkertje nodig heb. Ik eet dit gerecht het liefst koud, maar warm kan ook. Het belangrijkste is goede kwaliteit olijfolie en kabeljauw gebruiken.’

Ingrediënten (voor twee personen):

  • 2 kabeljauwfilets
  • 1 blikje kikkererwten (300 gram)
  • ½ middelgrote ui
  • 2 eieren
  • verse peterselie
  • vierge olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • zwarte olijven (optioneel)

Bereiding:

  1. Kook de kabeljauw in water met zout gedurende 5-8 minuten;
  2. Haal de kabeljauw uit de pan, laat deze afkoelen en trek de vis uiteen in kleine stukjes;
  3. Kook 2 eieren hard;
  4. Spoel de kikkererwten af;
    *In dit recept maken we gebruik van gekookte kikkererwten, als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je die eerst weken en koken.
  5. Hak de ui in zeer fijne stukjes;
  6. Doe de vis, kikkererwten en ui in een kom;
  7. Breng op smaak met 3 eetlepels vierge olijfolie, een mespuntje zout, een snufje peper en fijngehakte peterselie;
  8. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes;
  9. Voeg de eieren toe en meng het geheel door elkaar;
  10. Optioneel: voeg zwarte olijven toe.

Geniet!

Lunchbon 10 euro
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro.
resource@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.