Smaken van WUR: Arritas

Elena Olivera Begue, masterstudent Environmental Sciences uit Spanje, maakt arritas.
Elena Olivera Begue, masterstudent Environmental Sciences uit Spanje.

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Elena Olivera Begue (25), masterstudent Environmental Sciences uit Barcelona, Spanje, deelt haar recept voor arritas.

‘Dit gerecht doet me denken aan mijn grootmoeder. Zij maakte het als we op zondag bij haar gingen eten. Het was altijd een gezellig en ontspannen moment met de familie. Oma maakte het gerecht met vlees, maar dit is een vegetarische variant. Ik weet niet wat de officiële naam van dit gerecht is. Wij noemen het arritas, een samentrekking van arroz (rijst) en verduritas (groenten).’

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • olijfolie en zout
  • 2 grote wortels, gesneden in schijfjes van ½ cm dik
  • 2 rode of groene paprika’s, gesneden in repen of stukjes
  • 1 blik groene erwten
  • 1 pak tomatensaus
  • 400 gr tofu in blokjes gesneden (oorspronkelijk: worstjes of chorizo)
  • ongekookte rijst voor vier personen (gebruik rijst die snel gaar wordt)
  • water

Bereiding

  1. Doe de olijfolie in een pan; voeg de wortels toe als de olie warm is;
  2. Voeg na 10 minuten de paprika toe;
  3. Als de paprika goed gaar is (na minstens 10 minuten): voeg de tofu toe en bak totdat de tofu goudbruin is gebakken; voeg zou toe naar smaak;
  4. Voeg de tomatensaus toe en roer voorzichtig door. Verwarm gedurende 13-15 minuten;
  5. Voeg de rijst en de erwten toe en verwarm een paar minuten;
  6. Voeg beetje bij beetje water toe, tot de rijst helemaal gaar is;
  7. Als de rijst gaar is: haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan;
  8. Eet smakelijk!

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro als jouw gerecht wordt gepubliceerd! resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.