Smaken van WUR: Zomerse stamppot

Loreen Loman, masterstudent Communication, Health and Life Sciences, maakt een zomerse stamppot.
Loreen Loman (25), masterstudent Communication, Health and Life Sciences

In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Loreen Loman (25), masterstudent Communication, Health and Life Sciences, maakt een zomerse versie van een oer-Hollandse klassieker.

‘Als je echt Hollands wil eten, kom je al snel bij een stamppotje. Vaak wordt stamppot gezien als een echte winterse maaltijd, maar het kan ook prima in de zomer. Deze variant is door de rucola en tomaatjes lekker fris en door de geitenkaas lekker smeuïg. En het fijnste is nog, het is zo klaar. Dus in een mum van tijd zit je buiten met je bord op schoot onder hopelijk een Nederlands zonnetje!’

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 3 zoete aardappelen
  • 75 gram rucola
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • Gerookte paprikapoeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken; kook ze vervolgens zacht in een grote pan water (ongeveer 12 minuten). Giet de aardappelen af en stamp tot puree;
  2. Breng de puree op smaak met de geperste teentjes knoflook, crème fraîche, peper, zout en paprikapoeder naar smaak;
  3. Stamp alles goed door elkaar tot een lekkere smeuïge massa;
  4. Rooster ondertussen in een pannetje de pijnboompitjes goudbruin;
  5. Schep de rucola en de gehalveerde cherrytomaatjes door de puree (houd nog een beetje rucola en cherrytomaatjes over als topping);
  6. Schep de stamppot op je bord en doe er als finishing touch wat geitenkaas, tomaatjes, rucola en de pijnboompitjes op.

Eet smakelijk!

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten! resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.