Burgemeester: student, gedraag je!

Studenten houden nog steeds stiekeme feestjes, en dat moet stoppen, aldus de burgemeester.
Illustratie: Shutterstock

De Wageningse burgemeester Geert van Rumund maakt zich ernstig zorgen over het groeiende aantal coronabesmettingen in Wageningen. Hij heeft daarom via Idealis een email aan alle studenten verstuurd, met de oproep zich beter aan de regels te houden.

De maatregelen zijn sinds vorige week aangescherpt, maar de burgemeester hoort, zo is in de brief te lezen, ‘van de politie, zijn eigen medewerkers en inwoners dat er nog steeds feestjes worden gehouden bij studenten thuis, in te kleine ruimtes’. Die feestjes kunnen leiden tot veel nieuwe besmettingen, en hij roept de studenten ‘dringend’ op te stoppen met het organiseren ervan. Ook vindt hij dat studenten elkaar moeten aanspreken op het organiseren van bijeenkomsten die niet voldoen aan de coronaregels.

Burgemeester Van Rumund

Voor de studenten die het is gelukt de laatste week de kranten, tv, en nieuwswebsites compleet te negeren en niet op de hoogte te zijn van de coronamaatregelen die 14 oktober zijn ingegaan, zit er bij de brief een handige bijlage met alle regels op een rij. En hoewel daar in staat dat je drie mensen thuis mag ontvangen, ‘is dat misschien ook al teveel’. Je moet namelijk ook thuis voldoende afstand kunnen houden, en dus is het beter om de komende weken het bezoek zoveel mogelijk te beperken, aldus Van Rumund. Vervelend, maar nodig. Nu maar hopen dat studenten zich door deze brief wèl aan de regels gaan houden.

In de afgelopen twee weken zijn er in Wageningen 190 nieuwe besmettingen vastgesteld. Een maand geleden waren dat er 72. Landelijk zijn jonge mensen oververtegenwoordigd in de statistieken, bijna een derde van de nieuwe besmettingen vindt plaats in de leeftijdsgroep tussen 20 en 35. Overigens doen we het in Wageningen beter dan in Rhenen en Veenendaal, daar waren per 100.000 inwoners meer besmettingen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.