Student
Onderwijs

WUR helpt gestrande buitenlandse student op treinstation Utrecht

De universiteit zet mensen op het NS-station in Utrecht om internationale studenten richting Wageningen te helpen. De reden: er rijden geen treinen tussen Utrecht en Ede-Wageningen.
Albert Sikkema

©Shutterstock

Het Student Service Center had aan alles gedacht om de nieuwe groep buitenlandse studenten een goed welkom te bieden in Wageningen. Op de website van WUR staat keurig uitgelegd welke trein de buitenlandse studenten op Schiphol moeten nemen naar Wageningen. Daarna zou een WUR-busje de studenten oppikken op Ede-Wageningen. De NS gooide echter roet in het eten. Wegens onderhoudswerkzaamheden rijden er vanaf komend weekend twee weken lang geen treinen tussen Utrecht en Arnhem.

Problemen

Ingrid Hijman, hoofd van het Student Service Center, voorziet dat de buitenlandse studenten in problemen komen tijdens hun reis naar Wageningen. ‘De NS geeft geen goede voorlichting over het uitvallen van de treinverbinding naar Wageningen. Daarbij is het zeer de vraag of de NS voldoende bussen inzet om de reizigers tussen Utrecht en Wageningen van dienst te zijn. Ik zie onze buitenlandse studenten, met hun grote koffers en geen kennis van het Nederlandse ov-systeem, al stranden op station Utrecht Centraal.’

Advies

Daarom gaat communicatiemedewerker Nadieh Tubben aanstaande maandag op NS-station Utrecht zitten met een WUR-vlaggetje. ‘Ze gaat kijken hoe het loopt en desgewenst advies geven aan buitenlandse studenten hoe ze Wageningen kunnen bereiken.’ Naast Tubben zitten er vier Wageningse studenten op NS-station Utrecht. Die studenten zitten er de rest van de week ook.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.