Student
Nieuws

Bestrijder wildlife crime komt naar Wageningen

Ofir Drori, natuurbeschermer en bestrijder van wildsmokkel, komt voor een lezing naar Wageningen. Organisator Future for Nature Academy wil studenten zo kennis laten maken met natuurbescherming.
Rob Ramaker

Foto: Credit

De activist spreekt op vrijdagmiddag 28 oktober in het Oriongebouw op de Wageningse campus.

Drori houdt zich in Afrika bezig met de bestrijding van stroperij, wildsmokkel en corruptie. Hij zette hiervoor meerdere organisaties op zoals de Last Great Ape Organisation (LAGA) en Eco Activists for Governance and Law Enforcement (EAGLE).

Het evenement wordt georganiseerd door de nieuwe ‘academie’ van natuurbeschermingsorganisatie Future for Nature. Een initiatief van Ignas Heitkönig, universitair docent bij de leerstoelgroep Resource ecology en Rascha Nuijten, promovendus aan het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO). In Wageningen werkt de academie samen met de studieverenigingen Biologica (Biologie) en Sylvatica (Bos en natuurbeheer).

Olifanten

Heitkönig wil studenten bewuster maken van het belang van natuurbescherming. Hij merkt op dat de aantallen olifanten en neushoorn nog steeds achteruit gaan door stroperij. En dat structureel slechts weinig geld beschikbaar is voor de bestrijding voor dit soort criminaliteit. Heitkönig verwacht dat contacten met natuurbeschermers gaan zorgen dat studenten vaker een stage of thesis doen bij een conservatieproject.

Behalve lezingen moet de academie ook fotocompetities, discussie- en filmavonden gaan organiseren.

De Future for Nature-organisatie verleent ieder jaar drie prijzen van 50 duizend euro aan succesvolle natuurbeschermers. In 2015 wonnen bijvoorbeeld Wietse van der Werf, Thai van Nguyen en Matthew Shirley. Zij zetten zich respectievelijk in voor de bestrijding van illegale visserij, het behouden van schubdieren en het behoud van krokodilachtigen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.