Student
Nieuws
Video

Recordaantal deelnemers studentenkampioenschap grondboren (video)

De studentenkampioenschappen grondboren trekken dit jaar een recordaantal van 93 teams. In totaal verwacht de organiserende studentenvereniging Pyrus ruim 600 deelnemers.
Rob Ramaker

Foto: Deelnemers aan het SK grondboren 2015

(Remo Wormmeester)

Het ludieke evenement vindt morgenavond plaats aan de Haarweg. Deelname gebeurt in teams van vier tot zeven mensen en kost 7 euro per persoon. Naast de 93 studententeams doen ook nog 11 teams mee van leerstoelgroepen en bedrijven.

We zijn heel blij met de opkomst, zegt Monique Voesten, secretaris van de organiserende GrondboorCommissie. ‘We waren zelfs een beetje opgelucht toen de inschrijving sloot.’ Logistiek bleek het lastig het evenement aan te passen op telkens meer deelnemende teams. Toch barsten de kampioenschappen nog niet helemaal uit de voegen, zegt Voesten. Als de organisatie komend jaar nog meer scheidsrechters vindt, zou het aantal deelnemers theoretisch nog kunnen oplopen tot zevenhonderd. ‘Meer zal niet gaan.’

Een beetje modder hoort erbij.

Monique Voesten, secretaris van de GrondboorCie, studievereniging Pyrus

Voesten verwacht dat het woensdag ‘koud en droog’ is. Dat betekent zachte omstandigheden voor de deelnemers en achteraf weinig modder om op te ruimen voor de organisatie. Ergens wel jammer, vindt Voesten. ‘Een beetje modder hoort erbij.’

De grondboorkampioenschappen vinden voor de 18de maal plaats. Docent Bodemkunde Gert Peek was hier vanaf het begin bij betrokken. Hij hield zelf al sinds 1979 boorwedstrijden als verzetje tijdens veldpractica. Vorig jaar legde hij aan Resource nog één keer uit hoe je dat doet, grondboren voor pro’s.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.